LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Pere Solà: "Si el plà Cerdà s’hagués executat correctament, ara Barcelona seria més verda"

Pere Sola, urbanista i director acadèmic del primer postgrau que vincula urbanisme i salut, ha participat avui a La Ciutat.

Mónica Günther

Catalunya | 29.01.2021 15:12

Els mesos de confinament dur van posar de manifest les mancances en alguns edificis. Poca llum natural, sense sortida a l’exterior o espais reduïts. L’arquitectura i el disseny de les ciutats ha d’anar de la mà de la salut de les persones. És per això que la UPC i la Universitat de Vic han creat el primer postgrau en urbanisme i salut: el plantejament urbanístic com a eina de Salut.

Estem parlant del primer programa pioner i formatiu de Catalunya i a tot Espanya que se centra en les relacions entre la salut i l’entorn urbà. L’evidència científica recull que el 75% de la salut de les persones depèn de factors que estan relacionats amb el nostre hàbitat. Per exemple, les zones verdes, la mobilitat, el tipus de comerç o la qualitat de l’espai públic. Aquestes qüestions, tenen una clara incidència en malalties cardiovasculars o respiratòries a més de la depressió o el benestar emocional.