LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Els accidents mortals han baixat un 42% a les carreteres catalanes

Un dels efectes de les restriccions pel coronavirus ha sigut la mobilitat. Restriccions per zones sanitàries, tocs de queda i la impossibilitat de viatjar a diversos països han fet que aquest 2020 sigui un any molt atípic a les carreteres. En parlem amb el coordinador de seguretat viària del Servei Català de Trànsit, l'Òscar Llatje.

Jaume Mas

Madrid | 04.11.2020 19:55

La baixada de la mobilitat ha provocat una clara baixada dels accidents de trànsit. I és que fins a dia d’avui els accidents mortals han baixat un 42% a les carreteres catalanes. 91 persones han mort en el que portem d’any. Precisament, aquest octubre han mort 8 persones en accidents de trànsit, mentre que fa un any van ser-ne 21, el que suposa una reducció del 61,9%. Des del Servei Català de Trànsit expliquen que els accidents mortals han baixat més que la mitjana de vehicles que han circulat per les carreteres catalanes. Tot i això, el que sí que es segueix mantenint és que gran part dels accidents que es produeixen ho fan en cap de setmana. Més de la meitat, 48 de 91, han estat en cap de setmana.

El coordinador de seguretat viària, Òscar Llatje, afirma que tot i la baixada d'accidents és difícil fer una previsió de la xifra d'accidents que es produiran en els pròxims mesos perquè la mobilitat és molt desigual en funció de les mesures restrictives que aplica el govern.