Temas

nanomedicina

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 11/02/2020

Avui hem dedicat el programa a les dones, a les científiques i a les que canten copla! Hem entrevistat Sònia Estradé, que és professora d’Enginyeria Electrònica i Biomedicina de la UB. Amb ella hem commemorat el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Amb tot, hem cantat una mica de copla, avui que la Georgina Boixereu ens ha glossat la figura de Concha Piquer. I també hem posat el focus sobre la gent gran de Gavà, que gaudirà d'un programa municipal d'atenció molt interessant. I em acabat debatent sobre les polítiques sobre l'acollida de refugiats.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Dones a la ciència: poca representació i menys oportunitats que els homes

Avui ens ha visitat per a berenar Sònia Estradé, que és professora d’Enginyeria Electrònica i Biomedicina de la Universitat de Barcelona. L'hem convidat després que ella hagi estat protagonista en la commemoració que s'ha fet a la UB del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Ella assegura que les dones tenen una representació molt baixa en la ciència en general i molt minsa en sectors com el seu, el de la nanociència. Amb tot, ens ha sorprès relacionant la física i la copla!

SARA GÓMEZ CANDIDATA I PREMIO MUJER LA RIOJA 2019

I Premio Mujer La Rioja 2019 candidata Sara Gómez

Hoy en Más de uno La Rioja con cecilia Romero, seguimos con la búsqueda de la Mujer del Año en Onda Cero La Rioja. Los oyentes de Onda Cero, proponen, y nosotros nos encargamos de contactar con ellas para que antes de terminar el año tengamos ya una ganadora entre todas las candidatas. I Premio Mujer La Rioja 2019. Las candidaturas siguen llegando a programas@ondacerolarioja.es y hoy hemos contactado con Sara Gómez, científica riojana, licenciada en farmacia y doctora en nanomedicina.

EN JULIA EN LA ONDA

María José Alonso: "La investigación en el ámbito de la salud es muy importante porque diseñar un fármaco o una terapia puede llevar décadas"

Hablamos con esta catedrática de Farmacia y especialista en nanomedicina, que se ha convertido en la segunda persona española en ser admitida en la Academia Nacional de Medicina de los Estados Unidos. Alonso, destaca la importancia de la inversión en investigación y habla sobre los trabajos de su equipo que utiliza la vía nasal para administrar vacunas como método óptimo ya que “en muchos países no cuentan con las medidas higiénicas necesarias”.